Gå til hoved-indhold

CO2 venlig og reducerer transportafstande

Direkte handel og betaling imellem Køber og Sælger

Indkøb med fuldkommen konkurrence

Merværdi til Køber og Sælger

Hjælp til bæredygtighedsdokumentation

Hvordan lægger jeg et bud?

For at lægge et bud på en auktion, skal du være logget ind med din mailadresse og kodeord.

På figur 1 ses, at næste mulige beløb der kan bydes, er kr. 44,30 DKK/GJ

  1. Tast 44,30 (eller lavere).
  2. Vælg, om buddet skal være Standard Bud, eller Auto Bud
  3. Tast Bud

I boksen i figur 2 ses med rød skrift at afregningen vil lyde på kr. 43,41 som er budprisen minus salær for at benytte Biomass Auctions.  Dertil kommer evt. moms. I dette eksempel er sælger salæret 2 %, men kan variere fra auktion til auktion og afhængigt af produktet. Salæret modregnes i afregning fra køberen.

Sådan fungerer autobud:

I eksemplet nedenfor har køber markeret en maximumspris på 42 DKK/GJ og næste budmulighed er 44,30 DKK/GJ. Budsænkningen er 0,10 DKK (Bemærk at budsænkningen kan være forskellig i forhold til den enkelte auktion)

  1. Hvis man afgiver et autobud på 43,00 DKK (dvs. det stadig er over købers maximumspris) så vil buddet inden for 1 minut gå fra startpunktet til 43,00.
  2. Hvis man afgiver et autobud på 41,00 DKK så vil buddet inden for kort tid, gå fra startpunktet til maximumsprisen på 42,00 DKK/GJ. Herefter vil prisen falde (når andre byder) på objektet med ”budsænkningen”, ned til 41,00 DKK
  3. Måtte en anden byder på tidligere tidspunkt have lagt autobud på nøjagtigt samme beløb er det første byder der vinder auktionen hvis autobud er lavest ved auktionens udløb.
  4. Hvis autobud underbydes, modtages en mail med denne information.
  5. OBS: Man kan godt lægge nyt autobud selvom det først lagte autobud ikke er overbudt af anden byder. Det nye autobud afløser det først lagte autobud (der er kun et ”aktivt” bud pr. bruger)

Der er indbygget en sikkerhedsregel, der sikrer mod nogle fejlindtastninger. Hvis du sænker prisen med mere end 10%, vil systemet bede dig om at bekræft dit bud, inden det afsendes.

Vær opmærksom på at du ikke kan byde på auktioner til flisværker, hvis du ikke har de fornødne bæredygtighedscertifikater i forhold til købers krav. I sådanne tilfælde vil der komme en fejlmeddelelse. Hvis du alligevel ønsker at byde på auktionen skal du tage kontakt til Biomass Auctions, der kan formidle en aftale med Biomasse Børsen. Der er specifikke krav, der er gældende for at indgå en leverandøraftale med Biomasse Børsen

Kontakt Biomass Auctions på telefon (+45) 3150 6111 eller på mail: info@biomassauctions.com for at høre om mulighederne.